Els treballadors del transport per ferrocarril de França compleixen avui sis dies de vaga contra un projecte de reformes en el sector que afectarà els seus drets laborals i introduirà el capital privat en aquest servei. El projecte, que serà presentat demà davant l'Assemblea Nacional, inclou una imposició de la Comissió Europea encaminada a la liberalització d'aquesta activitat a partir de 2019.

La Confederació General del Treball (CGT), principal organització sindical del país, exigeix ​​que el transport de càrrega i passatgers per tren es mantingui en mans de l'Estat per garantir les necessitats de la població i l'economia nacional.

D'acord amb els sindicalistes, la competència dels grups privats causarà un augment dels preus i generarà desocupació, a més de deteriorar les condicions laborals i de seguretat.

Tant la CGT, com les agrupacions Sud Rail i Força Obrera, reclamen també la unificació de les activitats ferroviàries, separades en dues empreses diferents el 1999, una per a administrar la infraestructura, incloses les vies fèrries, i una altra que ofereix el servei.

En el pla de reformes, el govern unifica algunes tasques, però alhora pretén crear una tercera branca.

A més, el projecte preveu la introducció del capital privat només en les àrees més lucratives del sistema, però les més cares, com el manteniment, seguirien a costa de l'Estat.

La direcció sindical va demanar al govern posposar la discussió al parlament, donar temps a presentar altres propostes i esmenar el text, però les autoritats van rebutjar la iniciativa, el que va causar la prolongació de l'aturada.

El primer ministre gal, Manuel Valls, va ratificar aquest dilluns aquesta posició i va qualificar d'"irresponsable" la demanda de modificar el pla de reformes o retardar la seva aplicació.

Ahir la pressió va augmentar per l'inici de les proves generals de qualificació per a l'accés a la universitat, que mobilitzen més de mig milió de candidats a la formació superior.

La Societat Nacional de Ferrocarrils (SNCF, per les seves sigles en francès) va demanar als usuaris donar prioritat als estudiants que es dirigeixen a presentar els seus exàmens d'admissió.

Tot i que la SNCF ha intentat minimitzar la dimensió de la protesta, en alguns llocs només funcionen la meitat dels combois i en altres, com en el Ile-de-France, treballen un terç dels trens programats.

Etiquetes de comentaris: ,


http://www.prensa-latina.cu/index.php?option=com_content&task=view&idioma=1&id=2790041&Itemid=1