Gràcies a la gestió d'Evo Morales al voltant de 2 milions de persones van sortir de l'extrema pobresa a Bolívia, fruit de les polítiques socials implementades. Això és el que s'extreu de les dades oficials presentades pel viceministre de Pressupost i Comptabilitat Fiscal de Bolívia.

“D'una taxa d'extrema pobresa de 38 per cent l'any 2005, hem arribat a l'any 2013 amb una taxa al voltant del 20 per cent, en nombres gruixuts això significa que més o menys 2 milions de persones han abandonat la situació d'extrema pobresa”.

El viceministre va indicar que la reducció considerable d'aquest indicador social a Bolívia es deu principalment a la redistribució de la riquesa mitjançant transferències condicionades, com els bons i rendes socials que afavoreixen a nens, mares i persones de la tercera edat.

Va afirmar que l'objectiu del Govern Bolivià és d'erradicar l'extrema pobresa abans de l'any 2025, quan el país compleix el bicentenari de la seva independència, “i tots puguem tenir els ingressos suficients per a la nostra subsistència”.

Les declaracions del funcionari es produeixen després que la secretària executiva de la Comissió Econòmica per a Amèrica Llatina i el Carib (Cepal), Alicia Bárcena, ratifiqués el bon moment que travessa el Producte Interior Brut (PIB), les Reserves Internacionals Netes i la inversió pública de Bolívia.

En aquest sentit, aquest dimarts, la directora general de l'Organització de Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (Unesco, per les seves sigles en anglès), Irina Bokova, va reconèixer la gran aportació social que ha portat el president Evo Morales al poble bolivià, al mateix temps que va expressar el seu respecte i suport a les polítiques públiques del president sud-americà.

“Jo vaig expressar el meu respecte i suport al President pels assoliments en les esferes de la nostra competència. Bolívia va ser declarada al desembre (de 2013) un país lliure d'analfabetisme, tasca que havíem estat acompanyant, igual que tots els altres assoliments i èxits que busquen promoure l'educació per al desenvolupament i l'evolució social”, va assenyalar.

Etiquetes de comentaris: , ,


http://www3.abi.bo/